Ieder hondenras trainen? Het kan met onze methode!
17 juni 2023 
2 min. leestijd

Ieder hondenras trainen? Het kan met onze methode!

"Jullie trainingen werken alleen maar met herdershonden!"

Dat is een opmerking die wij maar al te vaak horen. Veel mensen geloven dat de effectiviteit van een trainingsmethode afhangt van het ras van de hond. Maar hier bij Dog Training Dick Staal, zijn wij het daar volledig mee oneens.


Wie zijn wij?

Wij zijn een trots familiebedrijf dat zich specialiseert in het trainen van werkhonden, variërend van politiehonden en speurhonden tot detectiewerk honden. Ik, Dick Staal, heb een trainingssysteem ontwikkeld dat wereldwijd wordt toegepast. En dat systeem werkt voor elk type hond, ongeacht ras of leeftijd.


Onze Training Principes

Hoe bereiken we dat? Door vast te houden aan onze training principes, die we bij elke hond toepassen:

  1. Positieve Training: Onze honden leren van hun eigen gedrag.

  2. Motivatiegerichte Training: Geen motivatie, geen training. We zoeken naar de juiste beloning voor de hond en zorgen dat dit zijn drijfveer is tijdens het trainen.

  3. Voertraining: Ons unieke voertrainingssysteem genereert een hoge mate van motivatie bij elke hond. Snelle leerresultaten worden bereikt door veel herhalingen en beloningen.

  4. Duidelijke Regels: Vanaf dag één zijn wij duidelijk over gewenst en ongewenst gedrag. Hiermee voorkomen we dat er probleemgedrag ontstaat. Doe je dit niet? Dan zal je zeker met bepaalde type honden grote problemen kunnen krijgen.

  5. Socialiseren: We zorgen dat onze honden overal gesocialiseerd worden. Als ze nog afgeleid zijn of ongewenst gedrag vertonen, trainen we nog niet op die plek.


Een Unieke Aanpak voor alle Rassen

We krijgen vaak opmerkingen zoals "Probeer dat maar eens met mijn chihuahua" of "Dat lukt misschien met een herdershond, maar niet met mijn jachthond die achter het wild aan wil rennen". Maar de basis van mijn methode is universeel en succesvol voor elke hond.

In de video hieronder laten we twee zeer verschillende honden zien: een herdershond die getraind wordt als werkhond en een huishond een Pomeriaan. Beide zijn getraind in dezelfde basisvaardigheden zoals speuren, apporteren en detectiewerk. Hoewel we in de praktijk altijd voor de herdershond zouden kiezen vanwege zijn aangeboren kwaliteiten, bewijst deze video dat ons trainingssysteem werkt voor elke hond.


Conclusie

Bij de ene hond zullen we soms wat meer tijd besteden aan het socialiseren of aan het omgaan met ongewenst gedrag. En ook zal de ene hond een oefening sneller begrijpen dan de andere, maar de training is en blijft altijd hetzelfde.

Wij geloven dat elke hond het potentieel heeft om te leren, te groeien en te excelleren in wat we ze leren. Ons werk is het bewijs dat ongeacht het ras, elke hond getraind kan worden met de juiste methoden en de juiste benadering.


Een Uitnodiging

Dus, de volgende keer dat iemand zegt: "Jullie trainingen werken alleen maar met herdershonden!", nodig hen dan uit om onze video's te bekijken op onze socials, onze blogs te lezen, of nog beter, om de trainingen zelf bij te wonen in onze Online Training School. Hier bewijzen meer dan 12.000 leden dagelijks dat dit systeem werkt met honden van alle leeftijden en rassen.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Dick Staal. Samen met mijn zoon Sander werk ik dagelijks met veel passie en plezier in ons familiebedrijf Dog Training Dick Staal. Sander richt zich met zijn werk vooral op zaken zoals marketing, administratie, klantcontact en onder andere het organiseren van seminars. Ik kan mij hierdoor volledig richten op mijn passie en dat is het trainen van honden, het begeleiden van mensen bij hun honden trainen en het geven van seminars. Vanaf 1977 ben ik dagelijks bezig met het trainen van honden. Met deze ruim 40 jaar ervaring heb ik een systeem ontwikkeld waarin wij onze honden positief trainen met enorm snelle resultaten. Ik vind het enorm leuk om deze kennis te delen met andere honden trainers en om te zien dat ook zij snel succes behalen met onze manier van trainen. Met o.a. mijn blogs deel ik deze kennis en wil ik iedereen enthousiast maken over ons systeem. Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan het lezen van mijn blogs en dat je hier veel waardevolle tips uit kunt halen!
Reactie plaatsen