Leer je hond het speuren!

Wil jij goed leren speuren?

Met deze complete cursus leer jij het speuren in slechts enkele weken!

Wil jij goed leren speuren?

Met deze complete cursus leer jij het speuren in slechts enkele weken!

Voetstap speuren

Je leert voetstap speuren, zonder gebruik van voer op het spoor

Back chaining systeem

Met ons unieke back chaining systeem boek jij direct resultaat

Hoeken maken

We leren je hoe je jouw hond leert om de hoeken uit te werken

De meest complete speur cursus voor jouw hond

Het speuren wordt vaak aangeleerd met voer. Er wordt een spoortje gelegd met voer in iedere voetstap. De hond is dus op zoek naar voer en maakt daarbij gebruik van het menselijke geurspoor. Dit zorgt vaak voor problemen, omdat de hond altijd op zoek is naar voer en daardoor de voorwerpen op het spoor niet belangrijk vindt en deze negeert.

Al jaren helpen wij honden trainers wereldwijd bij het speuren met hun honden. Vrijwel altijd zien we dezelfde problemen terugkomen. Honden die zomaar rechtdoor rennen en honden die gestrest zijn en hijgen met hun tong uit hun bek. Het resultaat hiervan is dat ze hoeken en voorwerpen missen op het spoor.

De reden van dit gedrag is bijna altijd de geleider van de hond. Door de hond bewust of onbewust informatie te geven tijdens het speuren, wordt de hond beïnvloed en bevestigd op de keuzes die hij maakt.

In de afgelopen 40 jaar hebben wij een systeem ontwikkeld waarin wij het anders doen. De hond wordt vanaf het begin getraind op de menselijke geur, met als doel een voorwerp te vinden. Niet het voer, maar het voorwerp wordt hierdoor heel belangrijk voor de hond. Dit levert hem zijn beloning op.

Na het afronden van deze cursus zal jij met jouw hond binnen enkele weken een spoor uitlopen van tientallen meters. Jouw hond zal de voorwerpen op het spoor vinden en deze op een goede manier verwijzen.

Begin direct 

Krijg een hond die zelfstandig speurt

Als een hond niet begrijpt dat een voorwerp op het spoor hem zijn beloning oplevert, dan zal hij altijd op zoek blijven naar voer op het spoor. De hond zal de voorwerpen negeren en door willen blijven speuren totdat hij het voer weer vindt.

Het geheim van ons speur systeem is dat wij de oefening omdraaien en beginnen met het eind. Dit doen we door de hond vanaf het begin duidelijk te maken dat het voorwerp belangrijk is en dat dit hem zijn beloning oplevert. De hond is dus vanaf het begin direct gericht op de juiste geur.

In ons systeem ontwikkelt de hond zichzelf en leert van zijn eigen gedrag. We beïnvloeden of bevestigen de hond niet, waardoor hij altijd zijn eigen keus moet maken. Het doel voor de hond wordt vanaf het begin duidelijk, het vinden van een voorwerp. Omdat dit duidelijk is zal de hond altijd met veel motivatie en gedrevenheid het voorwerp willen vinden om zo beloond te worden.

Gebruiken we dan helemaal geen voer? Dat zeker wel, alleen nooit op het spoor. We gebruiken ons unieke voertraining systeem bij het aanleren van speuren. Door op deze manier te trainen leren honden van iedere leeftijd het speuren aan in slechts enkele weken.

Wil jij ook beginnen met speuren? Of wil je je technieken enorm verbeteren? 

Begin direct

Henk-Jan Timmer

"Een echte aanrader voor een ieder die speuren wil leren!"

Dit is Cooper, ik ben begonnen met het speuren in Dick’s systeem toen Cooper ongeveer 11 weken oud was. Door middel van een grote ronde plaat te gebruiken en dit uiteindelijk stapsgewijs te verkleinen.

Cooper is nu 6 maand en kan een spoor zowel onverhard als verhard uitlopen.

Het systeem /methode van Dog Training Dick Staal is een supersnelle manier en bovenal een positief manier voor de hond!


Begin direct 

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Hennie Goeree

Hallo Dick,

Even een up-date van mijn kant. Allereerst heb ik genoten van jouw training. Zeker als ik het resultaat bekijk wat ik tot nu toe bereikt heb met mijn puppy als ook met mijn jonge Rottweiler. Bij de pup ben ik zover dat hij zelfstandig het voorwerp vindt (10 passen) en liggend verwijst. Gisteren voor het eerst geprobeerd om tweede voorwerp 10 passen verder te laten vinden. Geweldig genoten hoe hij zijn neusje op de grond liet en zowaar het tweede voorwerp vond. (Zonder inwerking of stem gebruik.)

De jonge Rottweiler speurt nu zonder voer en verwijst de voorwerpen zoals bij jou geleerd. Geweldig hoe hij dit zo snel heeft opgepakt.

Al met al ben ik zeer zeer tevreden over het resultaat in 10 dagen tijd.... geweldig....

Ms. Nameless
Add Your Stars
Guus Nooijens

Ik vind de site zeer educatief zeker wat betreft de stap voor stap uitleg voorzien van video's. Jullie gaan niets uit de weg en zijn gericht op de praktijk zoals het hoort en geen spelletjes makerij. Verder hebben jullie een luisterend oor voor mogelijke problemen welke bij de trainingen kunnen voorkomen en proberen hier een uitkomst in de bieden. Ook de reactie snelheid van jullie in deze. Wat zeker niet onvermeld mag blijven m.i. dat jullie gewoon blijven, beide voetjes aan de grond ook op andere media (bijv. Facebook). En niet staan rond te bazuinen weer een hond verkocht of weer een hond van ons daar naar toe enz. . Dit zal in werkelijkheid het beste zo zijn maar staat denk ik bij jullie niet voorop, maar wel het africhten / trainen / aanleren bij de hond.

Dit verdient m.i. een pluim.

Kortom zeer tevreden

Ms. Nameless
Add Your Stars
Raanan Wassen

Sinds de start van de online training school ben ik lid. Vanaf dat moment heb ik mijn vaardigheden enorm verbeterd. De training school geeft mij de mogelijkheid om de instructievideo's keer op keer te bekijken. Ik vind het erg fijn om te zien hoe gedetailleerd de trainingen in de training school zijn. Ook kan ik vragen stellen en kan ik snel een antwoord verwachten dat mij tevreden stelt. Ook kan ik de vragen van andere studenten lezen en hiervan leren.

Ms. Nameless
Add Your Stars

Wat anderen over ons zeggen

Raanan Wassen
Sinds de start van de online training school ben ik al lid. De trainingen hebben hebben mijn training skills direct enorm verbeterd.
Lorrie Jolly
Ik geniet van de rechttoe rechtaan methode die makkelijk te volgen is. De mogelijkheid om vragen te stellen indien nodig helpt mij ook enorm.
Guus Nooijens
Ik vind de site zeer educatief zeker wat betreft de stap voor stap uitleg voorzien van video's. Jullie gaan niets uit de weg. Kortom zeer tevreden!
Begin direct 

Dit ga je onder andere leren

Verwijzen

Het verwijzen van voorwerpen is de basis van ons speur systeem. We leren je exact hoe je dit stap voor stap aanleert.

Back chaining

Back chaining is de eerste stap die je maakt van het verwijzen naar het speuren. Je leert hoe je dit steeds verder uitbouwt. 

Voertraining

Met ons voertraining systeem creëer je motivatie bij je hond om te speuren. Je leert alles hoe je ons voersysteem toepast. 

Voetstap speuren

Je begint direct op de juiste geur met het speuren. Door ons voetstap speur systeem toe te passen is de basis gelijk goed.

Sporen leggen

De manier waarop je sporen legt, is bij het trainen enorm belangrijk. We leren je precies hoe je je sporen moet leggen.

Hoeken maken

Hoeken maken is vaak een probleem bij het speuren. Met ons systeem leer je hoe jouw hond geen hoeken meer mist op het spoor.

Communicatie

Communicatie met je hond kan erg belangrijk zijn in de aanleer fase. In deze cursus leer je hoe jij dit kunt toepassen.

Technieken

Hoe je achter je hond loopt of de lijn vasthoudt, is cruciaal bij het speuren. Je leert hoe je dit het beste doet voor jezelf en je hond.

Gecertificeerde cursus

Nadat je deze speur cursus met succes hebt afgerond, kan jij met jouw hond speuren in dit systeem. Je mag trots zijn op dit resultaat en daarom ontvang je direct na het afronden van de cursus jouw persoonlijke certificaat!
€ 399,-
€ 197,-

Speur Cursus

  • Wil jij beginnen met speuren of wil je het speuren enorm verbeteren?
  • Wil je de best mogelijke basis leggen voor het speuren?
  • Wil jij een systeem gebruiken dat ook bij politieorganisaties wereldwijd wordt toegepast?
  • Ben je er klaar voor om te starten en direct  zichtbare resultaten te boeken?


Dan is dit de meest geschikte cursus die jij online gaat vinden! Je profiteert van meer dan 40 jaar aan trainingservaring op het gebied van werkhonden.

                   

Heb je nog vragen of twijfels? Hier lees je de meest gestelde vragen:

Is de cursus in het Nederlands? Ik zie namelijk veel van jullie voorbij komen in het Engels.

Ja! Alle trainingen zijn te volgen in het Nederlands. De video's zijn Engels ingesproken, maar deze hebben we allemaal voorzien van Nederlandse ondertitels die jezelf aan en uit kunt zetten. De menu's voor o.a. het inloggen zijn wel Engelstalig.

Is de cursus geschikt voor IPO, IGP, KNPV of juist praktijk speuren?

In ons systeem richten we ons voornamelijk op het speuren voor de praktijk. Maar door onze manier van speuren kunnen we een basis leggen voor iedere sport en manier van speuren. In ons systeem kan de hond op zowel een laag tempo leren speuren voor bijvoorbeeld sport, maar ook op hoge snelheid, wat soms nodig is bij praktijkwerk.

Ik heb al een oudere hond, kan ik de cursus alsnog volgen?

Ja zeker! Ons systeem werkt voor honden van iedere leeftijd. In onze video's zie je vaak puppy's, maar we gebruiken ons systeem ook zeker voor het trainen van oudere honden. Zo hebben we op ons laatste seminar nog een hond van 11 jaar oud getraind in ons systeem.

Ik heb maar weinig tijd...

Trainen is slechts een klein gedeelte van de dag. Vaak maar 2 keer 10 tot 20 minuten per dag. Dit kan op de momenten dat het jouw het beste uitkomt. Het hoeft dus niet veel tijd te kosten.

Hoe ziet de cursus eruit?

Al onze cursussen bestaan uit video's. Deze zijn ingesproken door Dick en hij legt alles stap voor stap uit. Door de video's en begeleidende PowerPoint krijg je direct een goed beeld bij de uitleg.

Wat heb ik nodig als ik aan de cursus begin?

Motivatie en je hond(en). De trainingsartikelen de we gebruiken in de trainingen, zijn geen speciale artikelen. We leggen duidelijk uit wat je kunt gebruiken en wat je eventueel als alternatief kunt gebruiken. Je hoeft dus geen trainingsartikelen in huis te halen.

Hoe kan ik de cursus bekijken?

Op elk apparaat dat een internet verbinding heeft met een internet browser. Dus via je computer, laptop, telefoon of tablet. Je kan de cursus volgen waar je maar wilt.

Hoelang heb ik toegang tot de video's en hoevaak kan ik ze bekijken?

Als je de cursus hebt aangekocht dan heb en houd je altijd toegang tot de cursus. In onze cursussen maken we gebruik voor een uitgebreid getest dripping systeem. Met dit systeem krijg je alle informatie die je op dat moment nodig hebt. Iedere dag ontvang je steeds een nieuwe training die je direct toe kan gaan passen.

Hierdoor raak je niet overspoeld met teveel informatie in één keer. Dit voorkomt dat je soms kleine, -maar enorm belangrijke stappen in ons systeem-, overslaat. Je krijgt alleen de informatie die je op dat moment nodig hebt en direct toe kunt gaan passen. Zodra je alle video's heb bekeken, heb en houd je uiteraard toegang tot de video's en kan je ze zo vaak terugkijken als je zelf maar wilt.

Dit is een systeem dat we uitgebreid getest hebben bij onze cursisten en wat de beste en snelste resultaten opleverde.

                 

Start nu direct met de cursus speuren!