Ongewenst gedrag komt voor bij iedere hond, ook bij die van ons!
Omgaan met ongewenst gedrag
10 november 2020 
1 min. leestijd

Omgaan met ongewenst gedrag

Eerlijk omgaan met ongewenst gedrag bevordert het welzijn van uw hond

Door op een goede wijze om te gaan met ongewenst gedrag, wordt het welzijn van een hond bevorderd. Honden die weten dat ze geen paardenmest mogen eten of in het bos achter konijnen aan mogen rennen, zijn daar niet meer mee bezig. Zij kunnen daarom met veel meer vrijheid los rondrennen en spelen. Door vooral in het begin van het leven van een hond ongewenst gedrag consequent en met beleid te ontmoedigen en zo nodig licht te corrigeren, zijn er doorgaans later nauwelijks meer correcties nodig. Het is dan ook vooral belangrijk om in een vroeg stadium van het leven van een hond te voorkomen dat ongewenst gedrag zich ontwikkelt tot probleemgedrag. Het is geen probleem als dit ontmoedigen of licht corrigeren op een opbouwende en rustige manier wordt gedaan.

Vanaf dag één zijn wij duidelijk wat gewenst en ongewenst gedrag is

Wij vinden het niet eerlijk dat een pup in de eerste maanden van zijn leven alles mag. Bijvoorbeeld in onze vingers bijten. Dit is iets dat we hem dat later af moeten gaan leren met zware correcties. We zijn daarom vanaf dag één duidelijk naar de hond wat voor ons gewenst en ongewenst gedrag is.

Corrigeren is overigens iets wat normaal is voor honden en wat in feite bij hun leven hoort. Honden onderling corrigeren elkaar zelfs vaak ongekend hard en duidelijk. Dat is iets wat wij als mensen niet hoeven en moeten doen. De combinatie methode die wij toepassen levert de beste resultaten op tijdens de opvoeding en training van een pup of volwassen hond. Deze methode houdt in dat we een verschil maken tussen het aanleren van oefeningen en het omgaan met ongewenst gedrag. Het aanleren van oefeningen is altijd positief en we zijn vooral duidelijkheid en eerlijk als het gaat om ongewenst gedrag.

Over de schrijver
Mijn naam is Dick Staal. Samen met mijn zoon Sander werk ik dagelijks met veel passie en plezier in ons familiebedrijf Dog Training Dick Staal. Sander richt zich met zijn werk vooral op zaken zoals marketing, administratie, klantcontact en onder andere het organiseren van seminars. Ik kan mij hierdoor volledig richten op mijn passie en dat is het trainen van honden, het begeleiden van mensen bij hun honden trainen en het geven van seminars. Vanaf 1977 ben ik dagelijks bezig met het trainen van honden. Met deze ruim 40 jaar ervaring heb ik een systeem ontwikkeld waarin wij onze honden positief trainen met enorm snelle resultaten. Ik vind het enorm leuk om deze kennis te delen met andere honden trainers en om te zien dat ook zij snel succes behalen met onze manier van trainen. Met o.a. mijn blogs deel ik deze kennis en wil ik iedereen enthousiast maken over ons systeem. Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan het lezen van mijn blogs en dat je hier veel waardevolle tips uit kunt halen!
Reactie plaatsen