Cursus Detectiewerk
Video Aspect Ratio: 4:1

Detectiewerk op hoog niveau!

Krijg een hond die zelfstandig iedere gewenste geur zoekt!

Detectiewerk op hoog niveau

Krijg een hond die zelfstandig iedere gewenste geur zoekt!

40+ jaar

Ervaring in het trainen van werkhonden

32.000+

Trouwe volgers wereldwijd

200+

Detectiewerk honden getraind

Wil jij een goede detectie hond?

Drugs, geld, bloed, lijken of een welke andere geur dan ook, het uiteindelijk doel bij detectiewerk is altijd dat de hond de geur vindt en deze verwijst. Al jaren trainen wij onze honden voor detectiewerk voor allerlei disciplines. De basistraining is hierbij altijd hetzelfde.

Een veel gemaakte fout die wij tegenkomen is dat trainers de basis van detectiewerk aanleren door een geur te koppelen aan de beloning voor de hond. Ze verstoppen de beloning of gooien deze weg zichtbaar voor de hond.

Het resultaat hiervan is dat honden opgewonden zijn omdat ze hun beloning willen. Ze zullen blind rondrennen in de hoop dat ze de geur snel opvangen. En als ze de geur vinden gaan ze likken of krabben om hun beloning te bemachtigen.

Ons systeem werkt anders. Hoe gek het ook klinkt, wij beginnen met het eind. We leren de hond eerst de melding aan en leggen hiermee een goede basis die we daarna uitbouwen. 

Met ruim 40 jaar ervaring hebben wij een systeem ontwikkeld waarin de hond zelfstandig en met veel motivatie opzoek gaat naar iedere gewenste geur en deze zal verwijzen. 

We trainen op basis van de motivatie van de hond en houden het zo simpel mogelijk. Hierdoor kan iedere hond van iedere leeftijd in ons systeem getraind worden en goede resultaten behalen.

Krijg een hond die zelfstandig zoekt

Een hond die niet begrijpt wat de bedoeling is, zal stress vertonen. Hij gaat blaffen, krabben of likken als hij de geur vindt. Of rent juist steeds in het rond als hij de geur niet kan vinden. Allemaal om maar te proberen om zijn beloning te krijgen.

Onze sleutel tot succes bij detectiewerk is dat we beginnen met het aanleren van de geur en de verwijzing. We draaien de oefening om door te starten met het eind. De hond leert direct wat hem zijn beloning oplevert, het verwijzen van de geur. De basis is dus vanaf het begin direct goed en duidelijk voor de hond.

Door gebruik te maken van ons unieke voertraining systeem, leren we de basis in slechts enkele trainingen aan. We doen dit op een uitsluitend positieve manier met veel herhalingen, de hond leert van zijn eigen gedrag. 

Als de basis is aangeleerd dan wordt dit heel snel uitgebouwd. Na slechts enkele weken training is de hond in staat om zelfstandig en geconcentreerd te zoeken naar de geur bron en deze op een juiste manier te verwijzen.

Wil jij deze kennis en technieken ook leren en direct toepassen?

Begin direct

Henk-Jan Timmer

"Super duidelijke cursus en echt te leuk!"

Dit is Cooper, een Mechelaar van 6 maand oud. Cooper is begonnen met detectiewerk toen hij 2,5 maand oud was. Dit alles heb ik door de cursus van Dog Training Dick Staal mij eigen proberen te maken. Waarbij in deze cursus enorm goed wordt beschreven hoe toe te passen /stapsgewijs.!

Een echte aanrader voor iedereen die detectie werk met zijn /haar hond wil gaan doen!


Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Guus Nooijens

Ik vind de cursus zeer educatief zeker wat betreft de stap voor stap uitleg voorzien van video's. Jullie gaan niets uit de weg en zijn gericht op de praktijk zoals het hoort en geen spelletjes makerij. Verder hebben jullie een luisterend oor voor mogelijke problemen welke bij de trainingen kunnen voorkomen en proberen hier een uitkomst in de bieden. Ook de reactie snelheid van jullie in deze. Wat zeker niet onvermeld mag blijven m.i. dat jullie gewoon blijven, beide voetjes aan de grond ook op andere media (bijv. Facebook). En niet staan rond te bazuinen weer een hond verkocht of weer een hond van ons daar naar toe enz. . Dit zal in werkelijkheid het beste zo zijn maar staat denk ik bij jullie niet voorop, maar wel het africhten / trainen / aanleren bij de hond.

Dit verdient m.i. een pluim.

Kortom zeer tevreden

Ms. Nameless
Add Your Stars

Hennie Goeree

Hallo Dick,

Even een up-date van mijn kant. Allereerst heb ik genoten van jouw training. Zeker als ik het resultaat bekijk wat ik tot nu toe bereikt heb met mijn puppy als ook met mijn jonge Rottweiler. Bij de pup ben ik zover dat hij zelfstandig het voorwerp vindt (10 passen) en liggend verwijst. Gisteren voor het eerst geprobeerd om tweede voorwerp 10 passen verder te laten vinden. Geweldig genoten hoe hij zijn neusje op de grond liet en zowaar het tweede voorwerp vond. (Zonder inwerking of stem gebruik.)

De jonge Rottweiler speurt nu zonder voer en verwijst de voorwerpen zoals bij jou geleerd. Geweldig hoe hij dit zo snel heeft opgepakt.

Al met al ben ik zeer zeer tevreden over het resultaat in 10 dagen tijd.... geweldig....

Ms. Nameless
Add Your Stars
Raanan Wassen

Sinds de start van de online training school ben ik lid. Vanaf dat moment heb ik mijn vaardigheden enorm verbeterd. De training school geeft mij de mogelijkheid om de instructievideo's keer op keer te bekijken. Ik vind het erg fijn om te zien hoe gedetailleerd de trainingen in de training school zijn. Ook kan ik vragen stellen en kan ik snel een antwoord verwachten dat mij tevreden stelt. Ook kan ik de vragen van andere studenten lezen en hiervan leren.

Ms. Nameless
Add Your Stars

Wat anderen over ons zeggen

Raanan Wassen
Sinds de start van de online training school ben ik al lid. De trainingen hebben hebben mijn training skills direct enorm verbeterd.

Lorrie Jolly

Ik geniet van de rechttoe rechtaan methode die makkelijk te volgen is. De mogelijkheid om vragen te stellen indien nodig helpt mij ook enorm.
Guus Nooijens
Ik vind de site zeer educatief zeker wat betreft de stap voor stap uitleg voorzien van video's. Jullie gaan niets uit de weg. Kortom zeer tevreden!

Dit ga je onder andere leren:

Voertraining

Je leert in deze cursus hoe jij ons voertraining systeem kunt toepassen. Hierdoor zal je met jouw hond enorm snel resultaat boeken.

Samenwerken

In een groot zoekgebied is het belangrijk om samen te werken met je hond. We leren je in deze cursus op welke manier je dit doet.

Melding

Het is belangrijk dat de hond de geur uiteindelijk heel precies verwijst. Wij leren je hoe je de perfecte melding aanleert.

Clicker training

Met de clicker markeer je exact het gewenste gedrag. Dit is erg belangrijk in ons systeem voor detectiewerk. We leren je er alles over.

Geur

Er zijn talloze geuren die je je hond kan aanleren bij detectiewerk. In deze cursus leer je een systeem die werkt voor iedere geur.

Gedrag

Likken, bijten en krabben zijn dingen die zullen gebeuren tijdens de training. Je leert hoe je hier mee omgaat.

Zelfstandig

Naast samenwerken is het ook enorm belangrijk dat een hond zelfstandig werkt. In deze cursus leer je jouw hond zelfstandig zoeken.

Lichaamstaal

Honden doen meer met lichaamstaal dan met spraak. We leren je hoe je lichaamstaal toepast tijdens de training.
Certificaat Detectiewerk Cursus

Gecertificeerde cursus

Na het succesvol afronden van de cursus detectiewerk, is jouw hond in staat om de gewenste geur te zoeken en te verwijzen. Je mag trots zijn op dit succes en daarom ontvang je direct na het afronden van de cursus jouw persoonlijke certificaat!
€ 217,-
€ 147,-

Cursus Detectiewerk

  • Wil jij jouw hond trainen voor detectiewerk voor iedere gewenste geur?
  • Wil je de best mogelijke basis leggen voor detectiewerk?
  • Wil jij positief trainen met veel beloningen?
  • Ben je er klaar voor om te starten en meteen resultaten te boeken?


Dan is dit de meest geschikte cursus die jij online gaat vinden! Je profiteert van meer dan 40 jaar aan trainingservaring op het gebied van werkhonden.

                   

Heb je nog vragen of twijfels? Hier lees je de meest gestelde vragen:

Is de cursus in het Nederlands? Ik zie namelijk veel van jullie voorbij komen in het Engels.

Ja! Alle trainingen zijn te volgen in het Nederlands. De video's zijn Engels ingesproken, maar deze hebben we allemaal voorzien van Nederlandse ondertitels die jezelf aan en uit kunt zetten. De menu's voor o.a. het inloggen zijn wel Engelstalig.

Ik heb al een oudere hond, kan ik de cursus alsnog volgen?

Ja zeker! Ons systeem werkt voor honden van iedere leeftijd. In onze video's zie je vaak puppy's, maar we gebruiken ons systeem ook zeker voor het trainen van oudere honden. Zo hebben we op ons laatste seminar nog een hond van 11 jaar oud getraind in ons systeem.

Ik heb maar weinig tijd...

Trainen is slechts een klein gedeelte van de dag. Vaak maar 2 keer 10 tot 20 minuten per dag. Dit kan op de momenten dat het jouw het beste uitkomt. Het hoeft dus niet veel tijd te kosten.

Hoe ziet de cursus eruit?

Al onze cursussen bestaan uit video's. Deze zijn ingesproken door Dick en hij legt alles stap voor stap uit. Door de video's en begeleidende PowerPoint krijg je direct een goed beeld bij de uitleg.

Wat heb ik nodig als ik aan de cursus begin?

Motivatie en je hond(en). De trainingsartikelen de we gebruiken in de trainingen, zijn geen speciale artikelen. We leggen duidelijk uit wat je kunt gebruiken en wat je eventueel als alternatief kunt gebruiken. Je hoeft dus geen trainingsartikelen in huis te halen.

Hoe kan ik de cursus bekijken?

Op elk apparaat dat een internet verbinding heeft met een internet browser. Dus via je computer, laptop, telefoon of tablet. Je kan de cursus volgen waar je maar wilt.

Hoevaak en hoelang kan ik de video's bekijken?

Als je de cursus hebt aangekocht dan heb en houd je altijd toegang tot de cursus. In onze cursussen maken we gebruik voor een uitgebreid getest dripping systeem. Met dit systeem krijg je alle informatie die je op dat moment nodig hebt. Iedere dag ontvang je steeds een nieuwe training die je direct toe kan gaan passen.

Hierdoor raak je niet overspoeld met teveel informatie in één keer. Dit voorkomt dat je soms kleine, -maar enorm belangrijke stappen in ons systeem-, overslaat. Je krijgt alleen de informatie die je op dat moment nodig hebt en direct toe kunt gaan passen. Zodra je alle video's heb bekeken, heb en houd je uiteraard toegang tot de video's en kan je ze zo vaak terugkijken als je zelf maar wilt.

Dit is een systeem dat we uitgebreid getest hebben bij onze cursisten en wat de beste en snelste resultaten opleverde.

                 

Start nu direct met de cursus detectiewerk!