Leer jouw hond apporteren

Goed apporteren kan jij jouw hond leren

Met deze cursus leer jij jouw hond ieder voorwerp te apporteren!

Heb jij ook veel moeite met het aanleren van apporteren?

Apporteer ieder gewenst voorwerp

Apporteren is iets wat bijna iedereen doet met zijn hond. De krant ophalen, het gooien met een speeltje, of het apporteren van een apporteerblok of andere (kleine) voorwerpjes, voor de sport.

Al jaren trainen wij onze honden voor het apporteren en helpen we andere trainers hierbij. Een veel gemaakte fout is dat trainers zich in het begin focussen dat de hond het voorwerp lang vast moet houden. Ze corrigeren de hond als hij het voorwerp loslaat. Dit levert stress op en de hond wil het voorwerp niet meer vastpakken.

Ook wordt de hond vaak gek gemaakt van het voorwerp. Door dit te doen creëer je buitdrift op het voorwerp en de hond zal erin gaat bijten, ermee schudden en ermee weg willen rennen.

Wij doen dit anders. Met onze 40 jaar ervaring hebben wij een systeem ontwikkeld voor het apporteren, waarbij we het omdraaien. Niet het voorwerp maar de beloning wordt belangrijk voor de hond. Hierdoor wil de hond het voorwerp altijd met veel plezier aan zijn baas geven omdat hij weet dat dat hem zijn beloning oplevert.

Met deze manier van trainen voorkomen we problemen en kunnen we onze honden elk gewenst voorwerp zonder problemen laten apporteren.

Focus op loslaten en niet op vasthouden

Een hond die het apporteren aanleert op basis van zijn buitdrift, zal het voorwerp niet bij jou willen brengen. Hij ziet het voorwerp als zijn beloning en zal hiermee willen spelen en wegrennen.

Het succes van ons systeem is dat wij de focus leggen op de relatie tussen het voorwerp en de beloning. Het voorwerp is totaal niet interessant voor de hond, het levert hem alleen zijn beloning op. Zodra de hond het voorwerp heeft, zal hij hier niet in willen bijten of ermee wegrennen. Of het nu een apporteerblok is of een klein voorwerp, de hond wil het zo snel mogelijk aan zijn baas geven, omdat hij weet dat dit hem zijn beloning oplevert.

We focussen ons vanaf het begin op het loslaten en juist niet op het vasthouden. Hierbij maken we gebruiken van ons voertraining systeem waarmee we in korte tijd veel herhalingen kunnen maken. Door deze manier van trainen kan de hond goed nadenken en leert enorm snel van zijn eigen gedrag. De basis is vanaf het begin goed, omdat de hond direct wordt aangeleerd dat hij het voorwerp aan zijn baas moet apporteren.

Is de basis eenmaal aangeleerd, dan kunnen we ook gebruik maken van de buitdrift van de hond. Door een zwaardere beloning toe te voegen, zoals bijvoorbeeld een bal, zal de hond het apporteren met nog meer snelheid en gedrevenheid doen. Hij zal met plezier het voorwerp apporteren omdat hij dan direct zijn ultieme beloning krijgt.

Ben jij er klaar voor om jouw hond het apporteren met veel plezier aan te leren?

Begin direct

Wat anderen over ons zeggen

Guus Nooijens
Ik vind de site zeer educatief zeker wat betreft de stap voor stap uitleg voorzien van video's. Jullie gaan niets uit de weg. Kortom zeer tevreden!
Raanan Wassen
Sinds de start van de online training school ben ik al lid. De trainingen hebben hebben mijn training skills direct enorm verbeterd.
Lorrie Jolly
Ik geniet van de rechttoe rechtaan methode die makkelijk te volgen is. De mogelijkheid om vragen te stellen indien nodig helpt mij ook enorm.

Hiermee ga jij succes behalen

Lichaamstaal

Honden doen meer met lichaamstaal dan met spraak. We leren je hoe je lichaamstaal toepast tijdens de training.

Positief trainen

In deze cursus trainen we uitsluitend positief. Je kan een hond namelijk niet corrigeren voor iets wat hij nog niet kent.

Voertraining

Met ons voertraining systeem leer je snel en met herhalingen de basis aan. Je leert hoe je onze voertraining toepast. 

Relatie leggen

Je leert hoe je een relatie legt tussen het voorwerp en de beloning. Hierdoor is je hond altijd gemotiveerd om het voorwerp aan jou te apporteren.

Timing

Jouw timing is enorm belangrijk en cruciaal tijdens het trainen. We leren je in deze cursus hoe jij precies op het goede moment timed.

Ieder voorwerp

We leggen in deze cursus een basis waarbij het voorwerp niet interessant is voor de hond. Hierdoor kan je jouw hond ieder voorwerp laten apporteren.
Certificaat Apporteer Cursus

Gecertificeerde cursus

Na het succesvol afronden van onze apporteer cursus, zal jouw hond iedere gewenst voorwerp op een goede manier apporteren. Je mag trots zijn op dit resultaat en daarom ontvang je direct na het afronden van de cursus jouw persoonlijke certificaat!
€ 127,-
€ 77,-

Apporteer Cursus

  • Wil jij jouw hond elk gewenst voorwerp netjes laten apporteren?
  • Wil jij trainen op een uitsluitend positieve manier met beloningen?
  • Ben je er klaar voor om te starten en direct  zichtbare resultaten te boeken?


Dan is dit de meest geschikte cursus die jij online gaat vinden! Je profiteert van meer dan 40 jaar aan trainingservaring op het gebied van werkhonden.

                   

Heb je nog vragen of twijfels? Hier lees je de meest gestelde vragen:

Is de cursus in het Nederlands? Ik zie namelijk veel van jullie voorbij komen in het Engels.

Ja! Alle trainingen zijn te volgen in het Nederlands. De video's zijn Engels ingesproken, maar deze hebben we allemaal voorzien van Nederlandse ondertitels die jezelf aan en uit kunt zetten. De menu's voor o.a. het inloggen zijn wel Engelstalig.

Ik heb al een oudere hond, kan ik de cursus alsnog volgen?

Ja zeker! Ons systeem werkt voor honden van iedere leeftijd. In onze video's zie je vaak puppy's, maar we gebruiken ons systeem ook zeker voor het trainen van oudere honden. Zo hebben we op ons laatste seminar nog een hond van 11 jaar oud getraind in ons systeem.

Ik heb maar weinig tijd...

Trainen is slechts een klein gedeelte van de dag. Vaak maar 2 keer 10 tot 20 minuten per dag. Dit kan op de momenten dat het jouw het beste uitkomt. Het hoeft dus niet veel tijd te kosten.

Hoe ziet de cursus eruit?

Al onze cursussen bestaan uit video's. Deze zijn ingesproken door Dick en hij legt alles stap voor stap uit. Door de video's en begeleidende PowerPoint krijg je direct een goed beeld bij de uitleg.

Wat heb ik nodig als ik aan de cursus begin?

Motivatie en je hond(en). De trainingsartikelen de we gebruiken in de trainingen, zijn geen speciale artikelen. We leggen duidelijk uit wat je kunt gebruiken en wat je eventueel als alternatief kunt gebruiken. Je hoeft dus geen trainingsartikelen in huis te halen.

Hoe kan ik de cursus bekijken?

Op elk apparaat dat een internet verbinding heeft met een internet browser. Dus via je computer, laptop, telefoon of tablet. Je kan de cursus volgen waar je maar wilt.

Hoevaak en hoelang kan ik de video's bekijken?

Als je de cursus hebt aangekocht dan heb en houd je altijd toegang tot de cursus. In onze cursussen maken we gebruik voor een uitgebreid getest dripping systeem. Met dit systeem krijg je alle informatie die je op dat moment nodig hebt. Iedere dag ontvang je steeds een nieuwe training die je direct toe kan gaan passen.

Hierdoor raak je niet overspoeld met teveel informatie in één keer. Dit voorkomt dat je soms kleine, -maar enorm belangrijke stappen in ons systeem-, overslaat. Je krijgt alleen de informatie die je op dat moment nodig hebt en direct toe kunt gaan passen. Zodra je alle video's heb bekeken, heb en houd je uiteraard toegang tot de video's en kan je ze zo vaak terugkijken als je zelf maar wilt.

Dit is een systeem dat we uitgebreid getest hebben bij onze cursisten en wat de beste en snelste resultaten opleverde.

                 

Start nu direct met de cursus apporteren!